torstai 21. helmikuuta 2013

041: Yli esteiden vai ali?

En ole oikeastaan jaksanut kirjoittaa tänne mitään taas vähään aikaan, kun en ole saanut tallillekkaan ketään kuvaamaan niin ei sitten ole kuvia. Jotka minun mielestäni täyttävät postauksen ja tekevät siitä kivemman kuin pelkkä teksti luettavaksi. Ainakin näin hevosblogeissa.

Heräsin aamulla aikaisiin ja lähdin kaverini mukaan hänen vuokraponinsa luokse kuvailemaan heidän ratsastustaan. Samalla kuvaillin sitä issikkaa, jolla menin aiemmin kaverini kanssa 2h maastolenkin. Hienoa kuva otoksia sain, kun aurinkokin kivasti paistoi taivaalla. Ja 10 asteen napakkapakkainen teki ilmasta kyllä aika viileän. Joten kamerankin linssi välillä huurustui ja jouduin putsailemaan sitä usein. Mutta kaikesta huolimatta kuvia sain otettua.
Pakollinen pusukuva, mun uuden kavelin kanssa!
Kaverin vuokraponi
conversit on parhaat tallikengät :D
 Sitten palaankin takaisin niihin esteisiin. Lähdin sitten myöhemmin saman kaverin kanssa Vikelle. Mutta hämärä alkoi jo tulla, joten minulla ei oikeastaan ole kuin parikuvaa jotka eivät ole heilahtaneita tai laatukaan niinkään kärsinyt. Pakkanenkin illan kuppeessa alkoi kiriä jo kovemmin. Varustin tamman reippaasti ja siistin harjan ja hännän. Kyllä sitä karvan ja jouhien määrää oli taas lattia täynnä minun jäliltäni. Tottakai siivosin sitten ratsastettuani tallin. Otettiin reippaat alkukäynnit ja työskenneltiin paljon ravissa tamman kanssa. Menin todella löysillä ohjilla ja mikä parasta Vikelle saatiin hokit alle. Nyt ei poni enää liukastele ja kompuroi sen liukastelun takia. Ai, että oli turvallinen tunne ratsastaa tai paljon varvempi. Vikestäkin huomasi, ettei se varonut niinkään askeliaan vaan uskalti tykitellä laukassakin, kun nostelimme niitä. 
Tultiin hieman liian laitaan..
Aluksi tultiin ristikolle vain ravissa ja tein ison ympyrän enenn kuin käänsin tamman esteelle sitten. Lopulta tulin myös laukassa ristikkoa kohti ja tamma tosiaankin liiotteli ristikolla. Korotettiin sitten kaverin kanssa pystyksi 55cm puomin kanssa ja tultiin sitä laukassa tamman kanssa taas ympyrän tehden alkuun. Toinen oli kyllä aivan innoissaan, vaikkei aluksi meinannut viitsiä nostaa jalkojaan joten pari pudotusta tuli. Mutta onneksi löysimme Viken kanssa mukavan rytmin esteelle, jospa ensikerralla pääsisimme jo 2-3 esteen sarjaa hyppäämään. Toistettiin 55cm esteelle tuloa ehkä turhan monta kertaa, sillä Vikke rupesi parilla kerralla ''kieltämään'' tai tamma yritti mennä sivusta ohi mutten antanut joten hyppäsimme sitten melassiämpärin ylitse mutta kumminkin hypättiin. Välillä pidimme vähän välikäyntejä ja jatkoimme hyppelyitä. Lopussa pienennettiin ristikolle ja tässä välissä ehdin muutamat pitemmät laukat nostaa tammalla. Tultiin vielä ristikolle muutaman kerran kunnes rupesin menemään loppu raveja ja käyntejä tamman kanssa. Menimme pitkät loppukäynnit tamman kanssa löysin ohjin.


Kaasuteltiin kevyesti esteen ylitse.

Purin tamman ja vein karsinaan. Tamma nimittäin jäikin sisälle muiden kavereittensa kanssa tuntimme jälkeen. Siivoilin vielä tallia sitten ja lähdin kävelemään kaverini luokse odottamaan, että äiti/mutteri mulle tulisi hakemaan kotiin. Jos jouduinkin sitten yh'n kokeeseen ahkerana lukemaan.


~ Vikke ja Tiitu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti