lauantai 8. helmikuuta 2014

0158: Kouluvääntöä Vilman kanssa

Puspus<3
Mistähän sitä oikein alottaisinkaan. Heräsin jo yhdeksän maissa ja ennen kymmentä olinkin tallilla. Mukavasti siis lähti aamukäyntiin. Siivoilin karsinoita ja tein perus aamuhommia tallilla hevosten syödessä aamuheiniä loppuun. Piakkoin hainkin jo Vilman tarhasta. Rupesin harjailemaan tammaa kaikessa rauhassa, minulla ei ollut oikeastaan yhtään minnekkään kiire. Elli oli uhannut tulla vasta yhdentoista pintaan tallilla, joten en kuviakaan olisi enemmin saanut joten ehdin rauhassa sitten puunailla tammaa, jossa ei ollut mitään harjattavaa edes. Vilma kumminkin taisi nauttia rauhallisesti harjaus hetkestä kahden kesken tallissa. Aikaahan siinä meni, kunnes olin ahkera ja käärin Vilmalle etusiin pintelit jopa tämän päivän koulutreenejä varten. Suojat tyydyin laittamaan takajalkoihin, kun en laiskana jaksanut rueta enään sinne pinteleitä käärimään, hyi laiska minä. Vilma olikin suunnilleen yhdentoista jälkeen valmis, kun vaihdoin omat ratsastuskamani päälle ja lähdimme kenttää kohden. Siivottiin muiden jälet kentältä ja sitten kapusinkin Vilman selkään. 
Menimme ihan käyntiä alkuun, vaikka tamma tuntui tikittävältä aikapommilta jo heti alkuun. Kumminkaan tällä kertaa se ei ollut ollenkaan huonoa. Vilman kanssa työskenneltiin lyhyet alkukäynnit, jonka jälkeen rupesin verkkaamaan ravissa. Ravissa tuli hyviä pätkiä, ja minullakin alkoi hymy suupielille kohota. Molemmilla taisi hyvä päivä sattua. Ravissa työstettiin paljon ympyrällä ja kasikolla molempiin suuntiin. Jonka jälkeen otin vähän välikäyntejä ja käynnissäkin yhteistyö tuntui toimivan. Vilma kuuntelin täysin mitä siltä pyysin ja teki enemmän kuin parhaansa.
Kerkesimme vähän laukkatyöskentelyjä aloittaa, kun viimein kuvaajammekin saapui paikalle. Lunta pyrytti mukavasti taivaan täydeltä. Kerkesin rehellisesti mielessäni jo miettiä, että näinköhän saadaan yhtään kuvaa blogin puolelle kun ei kovin hyvä sää ollut kuvienkaan ottamiselle. Kumminkin Elli sai kaikenkaikkiaan 500 kuvaa otettua, joista vähän reilu 200 oli hyviä. Siinä olikin pieni valikoiminen mitä kuvia teille tänne julkaisen, kun ei kumminkaan niin montaa kuvaa viitsisi yhteen postaukseen laittaa. Laukkatyöskentely toimi hirvittävän kivasti, että voisin kehua tamman maasta taivaisiin ja lässytellä teille kuinka ihana ja täydellinen se tänään oli. Itse en satulassa osannut istua, mutta onneksi Vilma ei siitä välittänyt. Panostimmekin tänään pääasiassa laukkaan ja se kannattikin. Pyöreyttä saimme mukavasti laukkaan, eikä tamma mennyt pää korkeuksissa. Vilma käytti koko kehoaan, sekä saimme laukkaan mukavan temmon myös pääty-ympyrälle. Ongelmia ei ollut vauhdin kanssa vaan homma toimi, ihan kuin taikaiskusta. 
En tiedä miten se on mahdollista, että kerrankin tuntuu palaset loksahteeneet näin hyvin paikoilleen. Meidän tiet on nyt kohdanneet Vilman kanssa. Otettiin loppuun vielä revittelyä pellolla yksi laukkasuora, jonka jälkeen eteen ja alas vennyttelyt loppuverkaksi ravissa sekä käynnissä.
''Ku vähiten odottaa, yhtäkkiä se kolahtaa, mistä vähiten olettaa,
se saa sut pois tolaltaan. Kun on kaikki kohallaan, ei auta koheltaa.''
''Nyt ei säästellä, jos kerrankin tää toimii,
niin kerrankin se osu kohdalleen,
tiet on vihdoin kohdanneet.
Sain enemmän kun mitä uskalsin toivoakkaan<3''
''Se ei oo iskenyt aiemmin näin, se oot sä se oot sä.''

''Ei aihetta enään vaiheiluun, kaikki pottiin, me saadaan tää toimimaan.
Olin aikeis luovuttaa, vuodet on luonu vaan kuoren sisintää puolustaa.''
<3
Mun rakas<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti