keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Sosiaalisen median käyttö

Pitkästä aikaa taas palaan kirjoittamaan blogin puolelle jotain. Tehtävähän perustuu siis koulutehtävääni täysin. Oman sosiaalisen median käyttö oli aiheena ja rupesin miettimään mitä sosiaalisia medioita käytän elämässäni ja minkä verran. Seurailin viikon ajan kuinka paljon käytän sosiaalista mediaa ja mitä sovelluksia. Ennen blogi vei suurimman osan ajastani sosiaalisen median parissa, mutta ajan kanssa sekin jäi. Syytä en osaa kyllä sanoa. Mutta palataanpa takaisin nykyhetkeen.



Instagram, WhatsApp, Snapchat ja Facebook ovat käytetyimmät sovellukset mitä käytän eniten vapaa-ajallani. Viikon ajan seurailessani kulutin kaiken kaikkiaan aikaa x tuntia sosiaalisessa mediassa.

Instagram 

Päivästä vaihdellen kulutin aikaa 30minuutista-2,5h sovelluksessa. Joten jos keskiarvolla laskisi joka päivälle suunnilleen tunnin kuluttaisin aikaa 7h viikossa pelkästään Instagramin selailuun, kuvien lisäämiseen ja muuhun kyseiseen sovellukseen aikaani.

WhatsApp

Puolestaan WhatsApp kulutin aikaani keskimäärin 3h päivässä kaiken kaikkiaan, joka tekisi viikossa 21h sovelluksen parissa.

Snapchat

Kyseisessä sovelluksessa vietin selkeästi eniten aikaa, jopa 5h päivässä meni sovelluksen parissa. Viikossahan se tekisi 35h.

Facebook

Ennen yksi käytetyimmistä sovelluksistani oli selkeästi viikon aikana vähiten se jota käytin, koska päivittäistä käyttöä ei ollut, mutta niinä päivinä kuin käytin yhteen lasketulla keskiarvolla tulisi 3,5h viikossa yhteensä.

Kaiken kaikkiaan käytän sosiaalista mediaa viikon aikana melkein 70 tuntia. Tämä luku on järkyttävän suuri, koska varmista jonakin toisena viikkona, jos olisin seurannut olisin saattanut käyttää, jopa enemmän tai sitten hyvällä tuurilla vähän vähemmän. Päivittäinen käyttö taas olisi 9,5h päivässä, joka on myös paljon tuntimääräisesti. Kumminkaan en huomaa käyttäväni niin paljoa päivän aikana, koska se voi olla hetkellinen 10minuutti jolloin käytän sovellusta ja voi mennä aikaa ennen kuin seuraavan kerran avaan kyseisen sovelluksen taas tai käytän toista melkein yhtä aikaa toisen sovelluksen kanssa.

Jos jotain pitäisi tästä oppia niin sen miten paljon oikeasti omaa vapaa-aikaa menee puhelimen parissa ja nimenomaan sosiaalisen median. Haastan itseni seuraavalla viikolla vähentämään tätä sosiaalista median käyttöä tuntimäärällisesti ja katson miten käy. Onnistunko haasteessa, jonka itse asetan itselleni ja jos onnistun mihin käytän ajan, jota en sosiaalisessa mediassa olekkaan. Saas nähdä miten käy! Suosittelen kyllä kaikkia teitä lukijoita kokeilemaan tätä, vaikkakaan tämä ei varmasti sattuisi olemaan teidän koulutehtävänne. Laskekaa ihmeessä kuinka paljon käytettä aikaanne sosiaalisen mediaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti