lauantai 1. helmikuuta 2014

0151: Viken kuulumisia

 On ollut kamalat pakkaskelit, nytten tässä. Itse olen ollut sairaslomalla tiistaista lähtien. Mukavasti tuo tauti uusiutui ja sain uuden antibiotin. Millonkohan olisi se talvi, kun en olisi koko ajan kipeänä? Kumminkin meillä on ollut joka aamu täällä -20 ja yhtenä aamuna taisi olla jop -25 joten en päässyt ratsastamaan, ennen kuin vasta perjantaina. Valitettavasti, kukaan ei ollut sillon kuvaamassa kun Viken kanssa puuhastelin. Pakkasta oli -16 ja tulin pikaisesti käymään tallilla. Oikeestaan pikainen käynti vaihtui siihen, että laitoin tammalle fleece-loimen selkään ja suitset päähän ja eikun menoksi! Menimme peltoja pitkin kaksistaan rantaa kohden. Rannasta mentiinkin kesällä veneiden laskupaikasta järven jäälle. Vikke stoppasikin jäälle ja loikkasi pienesti pystyyn. Tamma yritti lähteä takaisin kotiin. En kumminkaan antanut periksi vaan kääsin V'n takaisin ympäri ja eikun vain pohetta eteenpäin. Kävimme kiertämässä saaren, mutta kovanpakkasen takia se vähän ruskasikin. Kyllä kieltämättä rupesi itseäkin vähän jännittämään, niin lähdettiin kiireen vilkkaa takaisin rantaa kohden. Nössöratsastajako? :D Kumminkin otan mielummin varman päälle. 
Rannasta lähdettiin sitten ratsastaa rantatietä pitkin, kunnes päästäisiin ojan kautta pellolle. Vikke ampaisikin pellolle päästyä laukalle kunnes tein taitavasti yhdenkäen käännöksen ja loppui se kiskominen. Menimme sitten uusiksi saman reitin, koska eihän tämmöinen peli käy. Vikelle varmaankin tekisi ihan hyvää välillä maastoilla taas yksin, kun meinaa aikaimoiseksi possuksi rueta! Loppumatka mentiinkin ihan vain käyntiä, otimme vähän ravia ja sen yhden ainoan laukkaspurtin minkä tamma itse nosti. En nimittäin viitsinyt kovalla pakkasella laukkuuttaa tammaa. Kävihän tuo pakkanen omaankin hengeen, jos juos kovemmin. Tallille päästyä Vikke jäikin jo tallinlämpöön sisälle syömään heiniään jotka heitin karsinaan. Siivoilin tallissa vähän kunnes tulikin kyyti jo hakemaan minut kotia.
Lauantaina menininkin Viken kanssa kentällä ilman satulaa. Fleece-loimi taas tammalle selkään ja väänneltiin jotain kouluharjoituksia vähän aikaa. Sen minkä minä jaksoin, ei ollut oikein sellainen kunnon hikitreeni fiilis jostain syystä. Varmaankin siitä, että olin aamulla aikaisin herännyt ja mennyt Ellin kanssa tekemään aamutallin. Huh, kaikkea sitä sai aamulla tehdä. Palataan kumminkin takaisin siihen ratsastukseen. Menin ravia ympyrällä ja kasikolla tammaa taivutellen kentällä. Menimme myös ravista - pysähdykseen ja pysähdyksestä - raviin. Nämä sujuivat yllättävän hyvin tamman kanssa. Harjoiteltiin myös peruuttamista muutaman kerran eikä se minnekkään ollut unohtunut! Pitkällä sivulla nostin yhden laukan.
Sen jälkeen menin Vikellä vähän tiellä laukkaa. Tamma kun se veteli menemään. Päätäänsäkkin tykkäsi heilutella tamma laukassa muttei pukkeja sentään tullut. Huh! Olisin varmaan tippunut samantien kyydistä. Semmosta laukkaa taas mentiin. Jouduin kuvia vähän kovemmalla kädellä muokkaa kamalan lumipyryn takia, toivottavasti se ei teitä haittaa. Laatu hieman aina kärsii, kun joutuu muokkailemaan. Mutta parempi kai se on kun kuvaton postaus, vai mitä?
''Sinä ja minä
Sen käsitän
Ollaan yhdessä siis ja aina''
Vilmallekkin kuuluu hyvää. Erilinen kuulumispostaus on tulossa tamman kanssa maastoilusta yhdessä Vimarin ja Lissun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti