perjantai 29. maaliskuuta 2013

048: Estetreenailua

Lähdin kaverilla tuossa puol kymmenen maissa ja tarkoitus oli mennä Vikelle yhdessä sitten. Oltiin kaverin kanssa varmaan kahteen asti niillä ennen kuin lähdettiin sitten tallille päin. Tai no oikeastaan päästiin, kun ensiksi tehtiin kaikkea muuta mutta siitä nyt ei sen enempää. Tallilla haettiin Vikke sisään ja ruettiin puunailemaan tamma kuntoon. Viken karvanlähtö ei vaan lopu ei oikeasti lopu. Yksinkertaisesti oli pakko luovuttaa, kun koko lattia oli valkoinen tamman karvoista ja vielä olisi saanut harjata sitä. Uhkasin jo klipata ens talvena Viken, kun tuo karvanlähtö on aina jotain hirveää.


Varustettiin tamma reippaasti ja sen jälkeen jätettiin Vikke vielä talliin valmiina odottamaan ja lähdettiin kantaa puomit kentälle yhdessä. Puomit raahattua haettiin Vikke ja otin raipan ja hanskat vielä mukaan. Tosin unohdin kypärän ja huomasin sen silloin kuin just kerkesin nousta satulaan. Oli jotenkin niin vapaa tunne päällä. Kaveri juoksikin hakemaan sitten minulle kypärän ja odottelin Viken kanssa nätisti paikallaan sitä kypärää. Lopulta päästiin sitten lähtemään kenttää kohden. Menin aluksi kevyesti käyntiä aika löysin ohjin, mutta kumminkin reippaassa tahdissa. Kumminkin pian keräilin ohjat kasaan ja ruettiin työskentelemään. Toiselle pitkälle sivulle laitettiin 3 puomia ja toiselle ei mitään. Piirtelin taitavasti paintilla kuvankin selkeyttämään. Tulin siis aina 3 puomia käynnissä kevyessäistunnassa ja toisen pitkän sivun ravissa. Lopulta rupesin lyhyellä sivulla tekemään pääty-ympyrän aina. 

Tehtävä vaihdettiin lopulta niin päin, että menin ravissa puomit ja ympyrän, kun taas pitkän sivun reippaassa käynnissä ratsastaen tammaa pyöreämmäksi. Siirtymisharjoituksilla yritettiin saada tamma kuuntelemaan mitä pyydän siltä, sillä toisella tuntui taas olevan energiaa, vaikka muille jakaa. Lopulta kaverini teki kaksi ristikkoa eri puolin kenttää pitkille sivuille ja tulin näitä ravissa sekä laukassa. Ristikot sujuivat ihan hyvin. Ristikoiden jälkeen tehtiin kahden esteen sarja ja tultiin ristikkosarjaa sitten tamman kanssa. Aluksi Vikellä ja minulla oli molemmilla vähän askeleet hakusessa laukassa sarjalle ja pudotuksia tuli, mutta kun löydettiin kiva rytmi niin homma rupesi toimimaan. Pian korotettiin sarjan toinen ristikko 55cm pystyksi ja löydettiin tässäkin sopiva rytmi jälleen. Tosin tamma kuumentui hieman ja otin aina esteen jälkeen pian laukan kiinni raville ja taivutin tamman isolle pääty-ympyrälle lyhyellä sivulla.

Aivan lopussa Elli raivasi kokonaan toisen esteen pois, ja menin kerran yksittäisen 55cm pystyn ja sitten korennettiin 80cm este. Heti ensimmäisenä tuli kielto esteelle, mutta se taisi kokonaan johtua minusta. Tuli huono lähestyminen esteelle ja tamma meni sitten sivusta ohi esteen kun minun avut karkasivat. En kumminkaan luovuttanut tai päättänyt lopettaa tähän vaan tulin uusiksi esteelle. Tällä kertaa valmistelin tamman hyvin jo ennen kuin käänsin kohti estettä laukassa. Laukalla tultiin kohti estettä ja tamma meni todella hienosti pudottomatta esteen yli. Paljon taputuksia kaulalle annoin ja kehuin Vikkeä. Ellinkin ihan yllätty, kun me pullat mentiin esteen yli. Toistettiin vielä pariin kertaan 80cm pystylle tuloa, mutta päätin lopettaa siihen sitten niin korkean hyppäämisen. Jäi molemmille meille hyvä makusuuhun! Loppuverkattiin vielä ristikolla ja sitten vain ravissa tammaa. Taivuttelin ja menin aika rennot loppuverkat.

Vietiin Ellin kanssa Vikke talliin ja purettiin reippaasti tamma. Heitin toiselle fleece-loimen niskaan ja tamma pääsikin vielä nauttimaan kevät säästä ulkoilmaan Veera ponin kanssa. Veera innostui hieman niin sain napsittua muutamia kuvia. Käytiin vielä kuvien oton jälkeen tallisiivoamasssa ja kenttä purkamassa. Kaikin puolin voisin sanoa, että oli todella mahtava päivä Viken kanssa.

Vikke poseeras mulle:)
Veera revitteli.
~ Vikke ja Tiitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti