maanantai 1. huhtikuuta 2013

049: Estetreenailua osa 2


Jatkettiin tamman kanssa vähän estetreenailua, kun viime kerrasta jäi niin hyvä maku suuhun ja ilmakin oli mitä mukavin hyppäämiseen. Loskakelien tulessa eli kevään saapuessa jää varmasti hyppy kelit huonommaksi, kun menee liukkaaksi kaikki paikat. Kun meillähän ei ole tamman kanssa, sitä maneesia ollenkaan. Hypättiin tänään vähän okseria,ristikkoa ja pystyä yksittäis esteenä. Oli hitusen kuuma kieltämättä mennä, kun harrastan sitä kerrospukeutumista. Laitettiin kaverin kanssa Vikke ulkona reippaasti valmiiksi, kun ei viitsitty mennä tallinkäytävää sotkemaan. Lähdettiin sitten kenttää kohden raahaten jälleen estekaluston  sinne. Menin aluksi todella löysillä ohjilla käyntiä ja ravia. 

Fiilisteltiin vähän aurinkoisessa kelissä vaikkakin silmät tuntui siltä, että tippuvat päästä ratsastaessa. Lopulta ruettiin hyppäämään ristikkoa, joka oli kentän keskellä. Tultiin aina kokorataleikkaalla aluksi ravissa ja sitten laukassa. Kun oltiin tarpeeksi lämmitelty pienellä esteellä, kaverini siirsi sen lähes uralle pystyksi ja samalla heitin Vikeltä verkkaviltinkin selästä pois. Mentiin pystyä jonkin aikaa, kunnes tehtiin matala okseri pystystä. 

Tamma innostui esteillä hieman liikaakin, niin sai aina olla rauhoittelemassa ja tein sitten aina lyhyvillä sivuilla isoja pääty-ympyröitä ravissa yrittäen taivuttaa tammaa liikaakin sisälle ympyrällä. Tehtäviä siis ylläpidin koko ajan Vikellä, että tamma pysyi hyvin kuulolla. Onneksi tamma kumminkin innostuu esteillä aina sopivasti eikä liikaa. Kieltojakin tuli, mutta eivät haitanneet Viken ja minun menoa mitenkään. Okserin jälkeen mentiin vielä pystyä yksittäisenä, jolle tamma rupesi selvästi väsymään, mutta kumminkin yli mentiin. 

Pudotuksiakin tuli jonkin verran, mutteivat ne haitanneet. Loppuverkattiin huolella ja otin vikelle takaisin sen alkuverkkaloimen selkään. Pulla (eli Vikke) oli tosiaankin hionnut tunnin aikana, mutta niin oli myös ratsastaja! Kyllä tuntui, kun oltiin loppuverkattu, että olen aivan poikki. Tuli niin kuuma! Purettiin kaverin kanssa porukassa Vikke ja hieroin vielä tammaa. Aivan lopuksi vietiin toinen vielä tarhaan ja heitin päiväheinät poneille. Viken tarhakaveri Veera innostui taas hieman riehumaan ja sain otettua muutamia mukavia kuvia ponista.

Tallielämä ei kumminkaan loppunut tähän, vaan Viken luota suuntasimme kaverin luokse josta puolestaan kaverin vuokrahevosen oikeastaan ponin Soilen tallille. Menin vielä valokuvaamaan heidän ratsastustaan ja tulihan noita kuviakin otettua. Hienoja tippumiskuvia tuli saatua, kun kaveri pyllähti sieltä selästä sitten hankeen. Ai, että minua nauratti mutta kaveri ei varmasti niin paljoa ainakaan sillä hetkellä. Pahoittelen, että postauksesta tuli tälläinen pika pika, kun pitää vielä ehtiä tänä iltana kaikkea tehdä.


Tallikisu, ihastuin. Soilen tallilta.
~ Vikke ja Tiitu

6 kommenttia:

  1. Voi että kun on tuolla vuoniksella söpöt varusteet! :--)

    VastaaPoista
  2. Kivanoloinen blogi,tarkat kuvat ja hieno ulkoasu:) Liityin lukijaksi.

    http://newwhitestar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) mukavaa saada aina uusia lukioita!

      Poista
  3. Sait uuden lukijan, ihanaa lukea blogeja vuoniksista :3
    Kiva jos kurkkaisit omani www.munomatosisoma.blogspot.com ja jos pidät, niin olisi kivaa saada uusi lukija! (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada jälleen uusi lukija:)Kävin kurkkailemassa ja jään seurailemaan blogiasi joksikin aikaa :)

      Poista