lauantai 7. syyskuuta 2013

0110: Ponien kuulumisia

Taas on aikaa vierähtänyt, kun olen viimeksi teille kirjoitellut. Valmiina olisi muutama postaus mutten ole saanut julkaistua niitä. Koulu vie aikaa ja pitää tehdä kaikkea muutakin. Istun yhä vähemmän koneella ja yhä vähemmän ehdin kirjoitella. Olen todella pahoillani ja yritän olla aktiivisempi ja kirjoitella teille postauksia. Mutta, pidättekö enemmän lyhyistä kuulumis postauksista vai pidemmistä huolella kirjoitetuista? Kommenttia saa laittaa. Asiasta kumminkin sitten sinne ponien kuulumisiin. Heräsin tänään joskus puoli yhden aikaan, kyllä minua nukutti todella paljon aamulla. Ihana oli nukkua kunnon yöunet, enkä herännyt kuin kerran. Lähdin jossain ennen kahta polkemaan tallille pyörällä, jonka jälkeen hain Viken tarhasta ja puunasin tamman kuntoon. Vikke muuten vaihtaa talvikarvaa ja mukavasti lähtee tuota karvaa. Joko teidän ponit ja hevoset ovat alkaneet vaihtaa talvikarvaa? Jonkun aikaa maltoin harjailla tammaa, mutta ei se karva vain lopu koskaan niin luovutin ja varustin tamman. Eikun sen jälkeen vain kentälle ja selkään!

Ihana tunne oli istua satulassa taas ja mennä tamman kanssa. Aluksi vain tuuppailtiin löysästi käyntiä ja vähän ravia. Tehtiin ympyröitä ja pysähdyksiä hieman siirtymisiä. Tämän jälkeen kaverikin saapui tallille ja rupesin tuuppailemaan kunnolla. Tein jotain mitä inhoan eniten nostin nimittäin jalustimet ylös ja ratsastin sitten ilman jalustimia ravissa. Ravi on aina ollut hankalin minulle istua satulassa varsinkin ilman jalustimia tämä korostuu. Joten oikeasti jouduin laittamaan itseni töihin ja käyttämään kunnolla kehoani. Tuuppailtiin siirtymisharjoituksia käynnistä pysähdykseen siitä käyntiin, käynnistä raviin ja ympyröitä tehtiin. Taivuttelin tammaa kunnolla. Minusta tuntui etten istunut mitenkään päin siellä satulassa ja oli aivan hirveän näköistä menoa, vaikka kuvista päätellen ei se niin kamalaa ollut. Huomasin kumminkin, että satulan kanssa liikutan jalkaani turhan paljon taakse joten pitäisi varmaan useamminkin mennä ilman jalustimia satulan kanssa.

Nostin myös laukan tammalla, mutta jalustimet olivat jo siinä vaiheessa jalassa. Pitäisi varmana treenata laukkaakin ilman jalustimia, mutta kokeillaan sitten jollain toisella kerralla. Tamman laukka oli ehkä hieman jäykkää etupäästä, mutta takapäätään Vikke käytti paremmin. Laukkojen jälkeen vielä tuuppailtiin hieman ravia ja käyntiä. Voin sanoa, että olin aivan poikki jo Viken ratsastuksen jälkeen. Purin tamman sillä välin, kun kaveri haki minulle Ginkon käsittelyyn. Aluksi oli tarkoitus ruunalla ihan ratsastaa, mutta turvaliivi oli kotona joten asiaa selkään ei ollut. Vikellekkin nousi muuten hiki, joten piti vähän pestä toista sekä viilentää etujalat huolella. Kaveri laittoi sillä välin Ginkon kuntoon jonka jälkeen suuntasimme kentälle takaisin minä koukkasin kyllä tarhan kautta vieden Viken sinne.
Ginkon kanssa käveltiin aluksi vähän kenttää ympäri, jonka jälkeen rupesin sitten oikeasti liinaamaan ruunaa. Aikani liinattua rakennettiin ristikko ruunalle. Toinen oli ihan innoissaan ja pyöritti laukkaa kunnolla allaan. Muutaman kerran taisi este romahtaa alas, kun ruuna meni liian lähelle tai lähti hyppyyn liian kaukaa. Korotettiin pystyyn jonka jälken tuli kanssa ne muutamat pudotukset. Ginko rupesi väsymään loppua kohden joten ruuna veteli liinassa miten itse halusi, pukitteli ja tanssi kahdella jalalla. Loppua kohden kokeili enemmän, mutten antanut periksi. Ginko tosiaan sai vielä juosta liinassa, kerran sillä oli energiaa kiukutella. Aikani liinattua ruunakin rauhottui ja alkoi olla aika naatti. Niin olin kyllä minäkin. Purettiin kaverin kanssa porukalla Ginko. Kaverin pestessä ruunan vein tavarat paikoilleen ja lähdettiin viemään ruuna takaisin tarhaan. Tämän jälkeen lähdin ajamaan takaisin pyörällä kotia ja voin sanoa, että kotiin päästyä ei ollut yhtään kuuma, eipä..


<3
Pysähtymis harjoitus.
Mikä on tää gaselli loikka? Tää on varmaan Ginko tyyliin!
''ei pidetä vangita vapauden lasta,
sen sä huomaat vasta''
Ginko tyyliin, batman!
''Ja kiristät äärille mua, pistät täysillä vastaan.
Ja siihen mä tarviin sua, oot mun haastajaa''
''Sul on tulta pää, osaat räjäyttää mussa lieskan
ha ha haastaja.''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti