tiistai 28. tammikuuta 2014

0148: Vauhti ei pahemmin päätä huimannut

Vuorossa oli siis Vilmalla esteet. Ihana kengittäjä pääsi kengittämään tamman irroneen kengän takaisin jalkaan joten päästiin taas huoletta menemään. Lunta oli sen verran jo kentälle tullut, että pystyttiin hyppäämäänkin. Vilmastahan aluksi esteet olivat tosi pelottava juttu ja jouduin ratsastamaan tammaa kunnolla eteen. Otin lyhyen esteraipan tueksi, vaikka kuinka hassulta se tuntuikin. En ole nimittäin kertaakaan aikaisemmin Vilmalla mennyt raipan kanssa. Menimme aluksi ihan vain käyntiä ja ravia ympyrällä taivutellen molempiin suuntiin. Vilma oli ihan ok, ei mikään paras muttei silti hirveä höselökään vielä tässä vaiheessa. Menimme sitten ristikkoa muutaman hypyn ravissa, että laukassa. Tamma tykkäsi liioitella kovasti ja nykäistä hassusti päänsä aina ylös. Mikähän se tälläinen sammakko tyylikin oikein on? 

Jos mä näin liiottelen?
Okei,okei,menen sammakkona yli.
En sitten osaa sanoa, vaihdettiin ristikon jälkeen pieneen pystyyn jota hypättiin ainoastaan laukasta. Yksi ainoa kielto tuli pystylle, jolloin unohdin ratsastaa. Vilma ei antanut tyrimistäni anteeksi, vaan meni helpomman kautta. Käänsin voltilla takaisin ja uusi yritys. Tällä kertaa en muuten unohtanut ratsastaa tammaa eteen ja yli mentiin taas omalaatuisella tyylillä, mutta kumminkin puhtaasti. Tammasta kumminkin näki, että se nautti päästessään hyppäämään kunnolla. Pystyä tultiin aikas monta toistoa hakien molemmille rutiinia hyppyihin ja yrittäen löytää paremmat paikat. Vaikka mikä mokailin ja jätin Vilman kauvaksi, tamma kumminkin antoi anteeksi ja pelasti minun moat. Vilma hyppäsi kiltisti myös huonommasta paikasta, joka jäi kauaksi. Kumminkin treeniä tarvitsen minä enemmän rutiinia Vilman kanssa. Kumminkin tamma on täysin erilainen hyppäämään kuin Vikke.
Ei kyllä yli mennä..
Katokkaa tota hevosta, mikä on tää sammakko loikka?:D
Pystyn jälkeen este vaihtui isoksi ristikoksi, jota tulimme kevyesti muutamia kertoja. Yksi kieltokin tuli, kun tamma kyttäsi ja taisi vähän höpsöä pelottaa. Kumminkin kun yli päästiin kerran ei ollut enään mitään ongelmaa enää ristikossa. Yli mentiin puhtaasti meidän omalla tyylillä. Haha, kyllä ainakin kuvaajalla oli hauskaa ja vedet silmissä kun meidän touhuja ikuisti. Kieltämättä minuakin hymyilytti, kun kuvat näin. Ristikon jälkeen vaihdettiin noin metrin kokeaksi pystyksi. Puhtaasti sekin päästiin oli kyllä ylpäe fiilis tammasta. Niin hienosti Vilma selvisi pelottavasta esteestä. Olin kyllä ylpeä itsestänikin, kun selvisin niin korkeasta esteestä vieläpä Vilmalla. Vilma alkoi väsyä loppua kohden ja kieltoja tuli metrille, joten laskettiin suosiolla estettä matalemmaksi pystyksi. Joka mentiin kyllä ongelmitta yli. 
Hei me lennetään!
Minne mä katon? Ihan eteen...
Loppuun ostin hyvät loppuverkat ratsastaen tämän höselön rennoksi eteen alas käynnissä sekä ravissa taivutellen ympyrällä. Ylpeä olo, kyllä oli hikisen hevosen selässä. Voin kyllä myöntää itsekkin, että heitin hanskat pois ja laitoin takin auki loppukäyntejen ajaksi. Olin sen verran itsekkin kyllä hionnut siinä hommassa. Väsyneitä oltiin molemmat, mutta minä olin tyytyväinen Vilmaan ja uskon, että Vilma oli tyytyväinen hyppelyihin. Tallissa loimitin Vilman reippaasti ja tein vähän melassia. Kyllä tammalle ainakin kelpasi vähän herkkujuoma. Vilma pääsikin vielä ulkoilemaan tarhaan kavereiden kanssa.
Harjakin kasvanut vähän!

On se vaan niin hieno<3
Jos joku ei ole vielä huomannut, vaihdettiin Vilman kuolaimet olympiceihin. Toimii tamma aivan toisella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti