perjantai 21. helmikuuta 2014

0162: Hyppelyitä

Vilman kanssa ollaan paljon hiottu nytten kouluratsastusta kentällä ja unohdettu se kaasuttelu niinkin maastossa. Kumminkin vaihteen vuoksi mentiin ihan oikeasti esteitä. Vilma oli aluksi täysin oma itsensä, eli höselö kun ratsastin sitä käynnissä aivan löysillä ohjilla kasikkoa ja ympyrää. Eihän se mitään kunnon taivuttelua ollut, kun ohjien päässä ei ollut mitään tuntumaan aluksi. Mutta tarkoitus minulla oli ihan ensiksi saada lihaksia vähän lämpenemään. Sen jälkeen rupesimmekin käynnissä työskentelemään ympyrällä taivutellen Vilmaa molempiin suuntiin. Kun sain käynnin toimimaan joten kuten siirryin raviin. Aluksi tamma vähän pörhelsi kovempaa ravia menemään, mutta en antanut juosta pääkolmantena jalkana vai onko se hevosten tapauksessa viidentä. Ratsastin ravissa eteen - alas tammaa, kunnes otin muutamia laukkoja kunnes ruettiin tulemaan hurjan hurjan isoa estettä. Oisiko este ollut about 30cm? En usko, että se korkeampi on. Hain näin pienellä esteellä verkkaamista sekä tekniikkaa. Tamma nimittäin alussa on aina niin intopinkeenä, joten hyvä on hakea vähän paikkoja näillä pienimmillä esteillä.
Alkuhyppelyiden jälkeen nostettiin este pystyksi. Jota tulimme laukassa koko ajan. Tamma kuunteli ja paikat osuivat ihan ok. Joissakin jäätiin hieman kauas, mutta pienimmillä esteillä Vilma osaa korjata virheet eikä ota nokkiinsa. Isoilla se on toisinpäin, ratsastajan on rohkaistava hevosta ja korjailtava ja muistettava ratsastaa. Pystyä ei tultu kauaa, kun Elli rakensi pienen okserin. Tultiin sitten okseria ongelmitta. Ei muuten tiputettu ollenkaan, on se vaan hieno tamma. Joka osaa jalkansa hallita. Okseri vaihtui sitten tasakorkeaksi ''okseriksi'' jolla harjoittelimme hypyssä hieman leveämpää estettä hyppäämään. Tämäkin sujui paremmin kuin osasin odottaa. Vilma toimi ihan hyvin esteillä tänään, odotan sitä kun pääsisimme kunnolla treenaamaan ihan rataa. 
Kävin ottamassa vielä tiellä muutamat kiitoravipätkät ja laukkapätkän, jonka jälkeen palasimme kentälle pitkiä loppuverkkoja ratsastamaan. Ravissa pyrin saamaan Vilman eteen -alas taivutukseen ja käynnissä sama juttu. Aivan lopussa humputeltiin vielä kentätä ympäri vain löysin ohjin. Vilman kanssa oltiin molemmat hiestäläpimärkiä. Taisin pukea liikaa päälle tai vastaavaa. Loimitin Vilman tarhaan ja toinen sai vielä melassia kiitokseksi hyvästä tunnista. 
vähän jos hikinen.. 
Loppukäynnit

6 kommenttia:

  1. Vähän korkealta hyppää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se tykkää :D Vilma pelaa varman päälle ja toinen on aina niin tohkeissaan :D

      Poista
  2. Kiva postaus!
    Tosiaan hyppää todella korkealta, varsinkin kuudenneksi vika! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tamma tosissaan tykkää hypätä korkealta ;)

      Poista
  3. Hauskan näkösiä noi Vilman hypyt! :D kiva postaus tämäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon ;) mukava kuulla, että tykkäät! :)

      Poista