torstai 11. syyskuuta 2014

Erilaisten linjojen harjoittelua

Tämä postaus on myöhässä sillä hyppelyt tapahtuivat viime viikon sunnunataina melkein viikko sitten, mutten ole oikeasti ehtinyt avatakkaan tietokonetta kun olen päntänyt anatomian ja fysiologian kokeeseen ahkerana. Ei ole ollut mitään mielenkiintoa enään joskus yhdentoista aikaan rueta availemaan konetta ja muokkailemaan kuvia sekä videoita tekstinkirjoittamisen lisäksi teille pahoitteluni siitä. Kumminkin pienen taistelun jälkeen koneen kanssa jaksoin rueta kirjoittamaan teille postausta heti aamusta.


Menin tallille päivällä, jolloin hevoset olivat vielä laitumella. Kävin hakemassa Vilman ja varustin sen aika nopeaa tahtia yksin tallissa sillä välin, kun Elli rakensi meille neljän esteen ''rataa'' jossa oli vähän erilaisia linjoja joita harjoittelisimme Vilman kanssa. Alkuun kävelin reippaat alkukäynnit ja rupesin verkkaamaan ravissa Vilmaa ympyrällä. Tamma kyttäili yhtä pientä okseria, joten päätin aluksi tulla sitä muutaman kerra erikseen jotta saataisiin vähän tuntumaa. Ekana heti kielto seuraavalla kerralla mentiin jo yli, kun ratsastin ja muistin sen ulko-ohjan. Vilmahan otti ns. kiellon vain väistämällä sivuun mikä meinaa sitä, että en ratsastanut oikeasti pohkeella ja ohjalla vaan oletin vain hevosen hyppäävän. Tsemppauksen jälkeen rupesimme tulemaan jo hyvin tätä yksittäistä estettä. Tarkoitus oli siis okserin jälkeen jatkaa laukkaa suoraa uraa pitkin ja vastakkaisesta kulmasta kääntää hevonen keskellä olevalle pystylle, johon tultiin tavallaan vinossa. Esteen jälkeenhän laukan tulisi myös vaihtua automaattisesti. Tämä sujui todella kivasti eikä meillä tähän oikeastaan ongelmia ollut Vilman kanssa. Välillä piti ottaa vähän enemmän kiinni, kun tamma olisi halunnut painaa turhankin kovaa esteelle.


Tämän linjan jälkeen huilasimme hetken käynnissä, jonka jälkeen tarkoitus oli tulla ihan perus linjaa. Tähän linjaan kuuluikin pysty sekä iso ristikko jälkimmäisenä. Ensimmäisellä kerralla tulimme liian pohjaan, tiputimme pystyltä jonka seurauksena herkkä tamma veti nokkiinsa ja kielto ristikolle ohittamalla sen sivusta. Vein hevosen takaisin kyseiselle esteelle tutkimaan, jonka jälkeen samantien uusiksi tulo. Tämä sujui jo paljon mallikkaammin eikä kiellosta ollut huoltakaan. Tulimme tätä linjaa jonkin aikaa, kunnes vaihdoimme niin, että menin neljän esteen pientä rataa. Ensiksi tulin pysty ristikko linjan, jonka jälkeen laukassa jatkettiin okserille ja sieltä taas vinolle pystylle. Kieltoja ei oikeastaan tullut kuin yksi ja sekin oma mokani, kun lopetin ratsastamisen ja jäin vain pidättelemään en antanut tilaa hevoselle mennä hyppyyn joten Vilma herkkänä hevosen otti tottakai kiellon siitä. Muuten homma sujui todella kivasti tällä radalla. Otettiin hetken väliraivailut sekä käynnit tämän jälkeen sillä oli aika kuuma sää ratsastaa auringon takia.


Heti välikäyntien ja ravien jälkeen rupesin takaisin ravaaman kunnes laukkailemaan. Tarkoitus oli tulla toisesta suunnasta vielä muutamaa estettä ja treenata niitä, Hyvinhän homma tuntui pelittävän eikä meillä ollut ongelmia kieltojakaan ei enään loppussa otettu ollenkaan eikä tippumisia. Olin todella tyytyväinen Vilmaan ratsastuksen jälkeen. Mentiin vielä esteiden jälkeen eteen alas ravissa, jonka jälkeen pitkä ohja ja Vilma sai kävellä venytellen päätänsä kavioihin asti. Oltiin muuten molemmat hikisiä tämän jälkeen, kiitos auringon. Varmasti oli 25 astetta kentän pinnassa lämmintä! Vilma pääsi suihkuun jonka jälkeen vielä laitumelle nauttimaan päiväheinistä.


Joku toivoi ajemmin myös videoita estehyppelyistä, joten tässäpä olisi lyhyt koostevideo vielä loppuun.


4 kommenttia:

  1. Menittepäs vauhdikkaasti :D Kivan näköistä menoa silti, pääsit hyvin hyppyihin mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :D vilmalla riittää aina esteil vauhtia ;D

      Poista
  2. Mukava blogi sulla t. positiivinen kommentoija :)

    VastaaPoista