tiistai 16. syyskuuta 2014

Hyvin menneet estetreenit

Alamäki postausta kirjoittaessani en olisi uskonut, että esteet voivat mennä niin hyvin ja nappiin Vilman kanssa mitä sitten menivät. Kumminkin viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä estekisoihin vähän pomppimaan pieniä luokkia ja hakemaan vähän tuntumaa kisoihin taas. Joten harjoiteltiin sitten linjaa jossa esteet olivat hurjan pelottavia tietenkin tehty ja yksittäistä. Harjoiteltiin juuri mahd. pelottavia esteitä jotta Vilmalla olisi kytättävää ja saataisiin niihin pelottaviin esteisiin sitä ruutinia.


Tein lyhyt alkuverryttelyt ja laukkailin hetken ympyrällä jotta saisin Vilman rennommaksi, tamma kävi nimittäin aika kuumana esteet nähdessään. Pienen rauhoittelun jälkeen saatiin Vilma rennommaksi ja ruettiin tulemaan pystyä. Pystyn alla oli kaks sinistä laatikkoa pelokkeena. Ekalla kerralla tultiin kielto jonka jälkeen ilman ongelmia menimme ylitse esteestä. Jonkun ajan päästä vaihdoimme suuntaa ja tulimme pystyä toisesta suunnasta. Kaksi kieltoa otettiin jonka jälkeen tsemppasin hevosta ja kielloista ei enään ollut tietoakaan. Vilma hyppäsi äärettömän hyvin ja puhtaasti ehkä hieman liioitellenkin liikaa 60cm pystylle. Pian rupesinkin tulemaan linjaa. Linjassa oli pysty jonka alla oli aitaeste, kyseinen este oli n. 50cm korkea ja linjan toinen osa oli okseri, joka oli 60cm korkea. Okserin alla oli kaksi sinistä laatikkoa kanssa pelokkeena. Tultiin ekalla kerralla hitusen liian kovassa temmossa ja jäimme pohjaan aitaesteelle. Vilma pelasti tilanteen ja kapusi hyvin esteen yli pudottamatta, mutta kuski mokaili jälleen linjan välissä alun virheen takia joten otimme takapuomin okserista mukaan. Kumminkaan kielloista ei ollut tietoakaan joten tamma sai paljon paljon kehuja, vaikka kuski teki kaikkensa että homma menisi ihan mönkään.


Seuraavalla kerralla homma rupesikin toimimaan ja osasin jopa ratsastaa linjan siististi. Vilma ei kytännyt eikä edes yrittänyt kieltää kyseiselle linjalle kummallekkaan osalle kertaakaan. Olin erittäin tyytyväinen tammaan. Ihan kuin kaikki pelleily ja ongelmat olisivat kadonneet, kun ruettiin hyppäämään. Hyvillä mielin lähdemme sunnuntaina estekisoihin kokeilemaan onneamme. Toivon, että Vilma osaa siellä käyttäytyä yhtä hyvin emmekä ota näitä turhia kieltoja ja ennen kaikkea kuski osaisi ratsastaa myös esteiden välissä!


8 kommenttia:

  1. Kivannäköistä menoa ja hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh, nyt oli omaan silmään jo hyvännäköistä menoa!:)

      Poista
  2. Tuolta tammalta kyllä vauhtia löytyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy niin paljon et voitais vähän laiskemmillekkin hepoille sitä lahjoittaa! :D

      Poista
  3. Hah, minä jotenkin odotin videota ihan innoissani:D Saisiko ensi kerralla sellaista vielä:)? Olisi mukavaa plussaa! Vilma on hieno tamma, vaikka varmasti välillä todella rasittava. Kivan näköistä menoa! Toivottavasti sinulla on motivaatiota keskittyä Vilmaan jatkossakin näin hyvin, että sinulla on aikaa sille:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä videoita tulee:) pitäisi vaan ostaa isompi muistikortti että pystyisi ottaa parempia ja pidempiä. Kiitoksia toiveesta pistän korvan taakse. Uskon, että motivaatio pysyy kyllä mulla toivottavasti vaan aikaakin(:

      Poista
  4. Hienoja kuvia ja muutenkin ihana postaus! Sulla on ihan törkeen kivan väriset ratsastushousut! :)

    VastaaPoista